Vervanging asfalt Polderdreef

Foto: gemeente Almere

De gemeente gaat de asfaltverharding van een deel van de Polderdreef in Almere Buiten vervangen. Het gaat hierbij om het gedeelte vanaf de kruising met de Koppeldreef tot en met de rotonde bij de Torontoweg. Ook wordt de fietsoversteek van het Geuzenpad met de Middachtenlaan veiliger gemaakt.
Het werk wordt in drie fases uitgevoerd.

Als eerste is de rotonde met de Torontoweg en de Sportlaan aan de beurt. Dit duurt van 22 tot en met 31 mei. Verkeer richting DoeMere en Koppeldreef wordt omgeleid via de Buitenring, de Tussenring en de Buitenhoutsedreef. Verkeer dat vanaf de Koppeldreef rechtdoor over de Polderdreef wil, moet omrijden via de Evenaar, de Bosranddreef en de Buitenring.

In de tweede fase wordt het stuk vanaf de Rotonde tot aan de Middachtenlaan, inclusief de kruising met de Springendallaan en de Bostonweg, aangepakt. Dit duurt van 5 juni tot en met 19 juni. Het verkeer wordt in deze fase om DoeMere heen geleid via de Torontoweg en de New Yorkweg.

De derde fase is de kruising van de Polderdeef met de Middachtenlaan en de fietsoversteek van het Geuzenpad met de Middachtenlaan. De derde fase begint op dinsdag 20 juni en is op vrijdag 14 juli klaar. Vanaf de Koppeldreef moet het verkeer rechts af om DoeMere heen en via de Bostonweg weer naar de Polderdreef. In omgekeerde richting is dit ook de route voor verkeer dat naar de Koppeldreef moet. Verkeer dat naar de Middachtenlaan wil, rijdt dan om via de Clingendaellaan en de Klarenbeekstraat. De Woondome is dan via de Middachtenlaan bereikbaar.