Vele honderden leerlingen van basisscholen nemen deel aan avondvierdaagse

Foto: Maurits90/cc-by-2.5 Netherlands

Denk je aan juni, dan denk je aan mooi weer. En hoewel het de afgelopen dagen niet altijd mee heeft gezeten, lijkt het qua temperaturen weer de goede kant op te gaan. Prima tijd om een avondvierdaagse te houden dus.

De avondvierdaagse loopt van 1 t/m 4 juni. Verschillende scholen nemen deel aan de avondvierdaagse, als gevolg waarvan er elk jaar weer honderden deelnemers zijn. In Almere wordt er zo in Stad, Buiten en Haven een centrale avondvierdaagse georganiseerd.

Driedaagse

Naast de algemeen bekende vierdaagse, vindt er dit jaar ook een avonddriedaagse plaats in Almere Buiten. Deze loopt van 1 t/m 3 juni. Zes basisscholen nemen hieraan deel met een totaal van 775 leerlingen.

Weer

Donderdag ziet er het meest belovend uit. Met een geringe kans op regen en een middagtemperatuur van rond de 21 graden, zal het ‘s avonds ook aangenaam wandelen zijn. Maandag tot en met woensdag is het iets kouder met maxima vanĀ 17 a 18 graden. Dinsdag is het wellicht verstandig een paraplu mee te nemen, aangezien er 3 mm regen wordt verwacht. Dat het weer snel om kan slaan blijkt wel weer. Op vrijdag wordt het haast tropisch warm met een verwachtte temperatuur van rond de 26 graden. Maar dan is de avondvierdaagse natuurlijk al weer voorbij.

Lopen, lopen, lopen

Is het het aangename weer? De mooie natuur? Of vinden we het gewoon leuk? Feit is dat er de komende tijd meer loopevenementen op het programma staan. Zo is er de Almeerdaagse en de Almere City Run.

Zie ook: