Unieke kans: kunstkenner in één dag

Foto: Gemeente Almere

Je bent Almeerder, nieuwsgierig naar kunst en zou wel eens een tentoonstelling willen maken. Als dat zo is, meld je dan snel aan voor TEAM FRANC. Samen met andere stadgenoten selecteer je de meest indrukwekkende jonge kunstenaars van dit moment voor een afstudeertentoonstelling in Corrosia Theater, Expo & Film.

Jullie captain: burgemeester Franc Weerwind.

Hoe werkt het?

In de zomer presenteren alle Nederlandse kunstacademies eindexamenexposities. Jonge kunstenaars laten daar zien wat zij in huis hebben en hoe de kunst van de toekomst eruitziet. Samen met curator Fleurie Kloostra bezoek je zo’n eindexamenexpositie en kiest daar jouw top drie. Vervolgens komen alle teamleden een halve dag bij elkaar om samen met Franc Weerwind en de curator een definitieve selectie te maken. Die selectie wordt vanaf 14 oktober 2017 in Corrosia Theater, Expo & Film geëxposeerd.

Over smaak valt te twisten. Daarom vindt Corrosia het belangrijk én leuk om het nieuwe seizoen af te trappen met een expositie die is samengesteld door bewoners van Almere. Waarom vind jij iets mooi of goed? Hoe denk je dat anderen dit kunstwerk zullen ervaren? Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een tentoonstelling? Hierover ga je met z’n allen in discussie. Wat dat betreft is TEAM FRANC ook een spoedcursus ‘kunst kijken’.

Meld je aan!

Stuur een e-mail naar [email protected] Vertel kort iets over jezelf en waarom je gastcurator wilt zijn. Aanmelden kan t/m 29 mei 2017. Voor 2 juni hoor je of je in de zomer voor TEAM FRANC op pad mag.