Truda : Het ”perfecte” leed van Social Media

Foto: t. van der kooij
Truda van der Kooij is bezig met een indrukwekkende opmars als zangeres van het Nederlandstalige lied. Ook als columniste doet ze van zich spreken. Deze keer schrijft ze over  de neiging van veel mensen om op de sociale media een schijnwereld te creeren.
Het “perfecte” leed, dat social media heet.. Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat.. Wat blijkt volgens het laatste nieuws: het actief zijn op deze sites veroorzaakt wetenschappelijk bewezen depressies. Elke vrouw is rimpelloos, slank en heeft de perfecte Squad-kont en pornolippen waar je u tegen zegt(lang leve de Photoshop!) Tel daarbij op het perfecte zorgvuldig uitgekozen filter, en een nog perfectere achtergrond et voilà!
De volgende “laat de normale vrouw huilen” deprimerende foto is geboren! Je krijgt gewoon een minderwaardigheidscomplex als je een rondje Instagram of Facebook hebt gedaan! Alle social media schrijvende moeders leven het perfecte leven met de perfecte man en kids. Elke dag voor schooltijd vanaf 6 uur ‘s ochtends zijn ze al helemaal fris en fruitig, en rennen niet net als mij ‘s ochtends als een ontsnapte psycho met dito kapsel de deur uit richting de school, omdat de dag vanaf minuut 1 weer eens niet zo loopt zoals ik wil. Om maar niet te beginnen over de posts van de fitboys and girls.
Ik word al doodmoe als ik naar die dagelijkse sportschool foto’s met al die “perfecte” lijven kijk. Mensen laten alleen de positieve kant van hun leven zien op social media. Het staat veel interessanter als je een foto plaatst met je lieve lachende kindertjes die elkaar liefdevol vasthouden, perfect in model staand, hun oogjes stralend omdat ze zoveel van elkaar houden. Nee! Dan een paar verplukte wilde kids, gezichten op onweer van het ruziemaken, en op de achtergrond een PlayStation controller die opeens in 80 losse delen voor de tv op de grond verspreid ligt, omdat ze het ding net liefdevol bijna door het tv scherm gemept hebben!
Conclusie: laat jezelf niet zo snel gek maken! Neem het allemaal met een korreltje zout, Op social media is het gras altijd groener bij de buren! Alleen, is het vaak wel kunstgras!