Truda van der Kooij : De Luizenmoeder

Foto: truda van der kooij

Hallo allemaal! Wat fijn dat je er bent!!
Ineens was er een nieuwe tv hit geboren:de luizenmoeder!
Heel koter opvoedend Nederland zat met zijn allen aan de buis geplakt om de hysterische situaties te volgen van de zeikende ouders de gekke directeur en de hysterische leraressen op basisschool de klimop.
Waarom is het format zo populair?!
Nou..het is herkenbaar!
Iedereen heeft toch te maken(gehad) met een basisschool waar we een eigen zo hard als steen zijnde “juf Ank” hebben en een ietswat aparte “directeur Anton”?.
Een schoolplein vol met “voorbeeldige” mama’s en papa’s die druk speelafspraakjes staan te maken voor hun dreinende kroost (of voor hunzelf en hun “ik ben zo een voorbeeldige ouder” status??)
Een kwartier op het schoolplein vergelijk ik altijd met de Telegraaf lezen,je komt in no-time alle ins and outs te weten over de school en wat er allemaal goedgaat…en wat juist niet!
Dan hebben we ook nog “de rangen en standen”.
Wil je wat betekenen in je schoolmoedercarriere dan begin je als luizenmoeder,daarna promoveer je naar klassenmoeder(inclusief de privileges die daarbij horen,mee met schoolreisjes en het “perfect mom” sterretje achter je naam *
De teleurstellingen die er verwerkt worden als je “perfecte kleine evenbeeld” niet uitgenodigd word op een partijtje.
En de knutselgekke moeders die het liefst zelf hun eigen kind zijn/haar surprise maken om zo een jankende koter te voorkomen.
Maar ook de leuke feestjes en festiviteiten waar alle opvoeders met een wijntje in hun hand( ja ja dat kan gewoon op onze klimop!) hunzelf van hun beste kant laten zien.
Ikzelf heb nog nooit het “perfect mom” sterretje * achter mijn naam gehad.
Ik sta amper op het schoolplein en haal zeker geen luizen of andere vieze beesten uit “die lieverdjes” hun haren.
Het is een aparte maar zeker! Ook mooie tijd die je meemaakt op jou eigen “klimop”.
Geniet ervan,voor je het weet is deze tijd voorbij.
Gelukkig hebben we dan altijd nog de Luizenmoeder om naar te kijken.

Truda van der Kooij