Termijn raadpleging windpark Pampus verlengd

Foto: SvenHaverbus+ZON/cc-by-sa-3.0 Unported

De termijn voor de online raadpleging voor windpark Almere Pampus is verlengd tot en met 7 augustus 2017. De bezorging van de brieven met de persoonlijke inlogcodes voor de raadpleging duurt namelijk langer dan verwacht.

Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West kunnen in de peiling hun mening geven over de inrichting van windpark Jaap Rodenburg in Almere Pampus. Alle betrokken inwoners ontvangen een persoonlijke brief met een inlogcode. Hiermee kunnen zij online hun stem uitbrengen. Het kan echter voorkomen dat een brief niet goed is bezorgd of dat bezorging langer op zich laat wachten dan gepland.

De persoonlijke inlogcode kunt u alsnog ontvangen als u mailt naar [email protected], met daarin vermeld:
• Naam/namen van alle personen in het huishouden vanaf 18 jaar,
• Adres.

U ontvangt de inlogcode(s) dan per e-mail. De verwachting is dat de gemeente in september 2017 een besluit neemt over de opstelling van het windpark. De gemeente neemt de uitslag van de online raadpleging daarin uitdrukkelijk mee.

Groene stroom voor 22.000 huishoudens

De nieuwe windmolens blijven staan tot in ieder geval 2035. Het nieuwe windmolenpark gaat, afhankelijk van de gekozen variant, groene stroom produceren voor minstens 22.000 huishoudens. Dat is een kwart van de huishoudens in Almere en een toename van bijna 40 procent windenergie ten opzichte van het huidige park.