Stijging aantal coronabesmettingen in Almere

Foto: Pixabay

Het RIVM noemt de nieuwe weekcijfers ‘een zorgwekkende stijging’. Ten opzichte van de week ervoor is het landelijke aantal nieuwe gevallen van coronabesmettingen met 27 procent toegenomen, van 33.949 naar 43.103. Die trend is ook zichtbaar in Almere. 664 mensen werden positief getest op het virus. Vorige week waren er nog 424 positieve testen. Twee Almeerders zijn in de afgelopen week overleden aan het coronavirus. De nieuwe weekcijfers gaan over 2 december t/m 8 december 2020.

Flevoland

Het aantal nieuwe geregistreerde coronabesmettingen in Flevoland is de afgelopen week toegenomen.

Lelystad: 178 positieve testen (vorige week waren dat er 147).
Noordoostpolder: 206 positieve testen (vorige week waren dat er 163).
Dronten: 130 positieve testen (vorige week waren dat er 91).
Zeewolde: 44 positieve testen (vorige week waren dat er 31).
Urk: 150 positieve testen (vorige week waren dat er 283).

Black Friday

Volgens het RIVM is het aantal coronabesmettingen toegenomen door onder andere Blakc Friday. “Ik kan er moeilijk precies een vinger op leggen”, zegt Aura Timen, hoofd Landelijke Co√∂rdinatie Infectieziektebestrijding bij het RIVM. “Maar qua tijdsperiode klopt het precies. Black Friday was dit jaar op 27 november. Een week later nam het aantal besmettingen toe”.

Persconferentie

Vanavond vindt er opnieuw een persconferentie plaats van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Nu is al bekend dat het Kabinet de groepsgrootte met de Kerstdagen niet zal wijzigen.