Stichting 1Almere en Almeerse Omroep Stichting (AOS) fuseren

Foto: omroep almere

Stichting 1Almere en de Almeerse Omroep Stichting (AOS) hebben maandagavond een overeenkomst gesloten om een maximale samenwerking te bereiken door middel van een fusie. 1Almere gaat verder onder de identiteit van AOS. Het doel van de samensmelting is om een
sterkere omroep te realiseren waarbinnen journalistiek centraal staat.

Stichting 1Almere heeft met alle partijen gesprekken gevoerd om te onderzoeken met wie er het beste een samenwerkingsverband tot stand kon worden gebracht. 1Almere heeft gekozen om met AOS te werken aan een betrouwbare en objectieve journalistieke mediaorganisatie binnen de stad Almere. Daarbij wordt gebruikgemaakt van zowel online media (social media, apps en de website) als radio en televisie. De AOS beschikt over alle technische middelen om dit doel te kunnen verwezenlijken.

Dhr. Sefanja Jongkind zal leiding geven aan de nieuw te vormen nieuwsredactie. De redactie voorziet alle mediakanalen van actueel lokaal nieuws en journalistieke verhalen. Vanaf 1 februari zal het dagelijks nieuwsaanbod worden uitgebreid op de online radiostream van Omroep Almere On Air. Dagelijks worden er lokale nieuwsbulletins uitgezonden. Op een later moment zal ook iedere werkdag een actualiteitenprogramma te horen zijn. 1Almere zal zorg dragen voor zowel de nieuwsbulletins als overige nieuwsprogramma’s. Later in het kwartaal zullen er ook nieuwsbulletins worden geproduceerd voor de online videostream. De opnamestudio wordt momenteel gebruiksklaar gemaakt.

Journalistiek
1Almere zal medio het laatste kwartaal van 2018 starten met journalistieke workshops. De AOS stelt stageplaatsen beschikbaar en zal dit aanmelden bij de mediaopleidingen. De AOS geeft al audioworkshops via de onderwijsorganisatie Pro Almere en binnenkort via Jongerenwerk Almere Stad, het jongerenplatform JVSA.

Lokale omroep
De Almeerse Omroep Stichting (AOS) is één van de organisaties die zich heeft gepresenteerd
aan de gemeenteraad voor de machtiging lokale omroep Almere. Stichting 1Almere heeft zich als gevolg van de fusie teruggetrokken als kandidaat voor de zendmachtiging en gaat verder als branche merk van AOS.

Dhr. Arnold Jongkind zal plaatsnemen in het bestuur van de Almeerse Omroep Stichting.