Start aanleg track Weerwater

Foto: gemeente Almere

Meer dan 100 Almeerders kwamen dinsdagavond 19 september naar het Lumièrepark om zich te laten informeren over de start van de aanleg van de recreatieve route om het Weerwater, de track van hetRondje Weerwater. Voor wie er niet bij kon zijn, maar toch nieuwsgierig is, hebben we de belangrijkste informatie over de track op een rijtje gezet.

De ruim 4 meter brede track van blauw asfalt wordt een recreatieve route om heerlijk te wandelen, joggen, skaten of skeeleren. Langs de track komen banken om uit te rusten en van het uitzicht te genieten. Verder komen er afvalbakken met gescheiden inzameling en langs de hele track duurzame led verlichting. Bekijk om een beeld te krijgen van hoe de track eruit komt te zien de informatiepanelen met impressies en detailleringen van de verschillende onderdelen van de track.

Het duurt nog even voor u gebruik kunt maken van de track. De aanleg rond heel het Weerwater – waaronder een brug van het Lumièrepark naar de toekomstige Floriadewijk – vindt tot 2020 plaats. Dit najaar start de aanleg van het eerste deel van de track in het Lumièrepark. Het benodigde bodemonderzoek wordt al uitgevoerd en daarna volgen de verdere voorbereidende werkzaamheden waaronder het voorbelasten van de route met zand. Er wordt nog bekeken of er naast dit zand een tijdelijk pad kan komen, zodat iedereen die het park tijdens de periode van voorbelasting bezoekt toch kan genieten van een wandeling langs de waterkant. Volgend jaar start de echte aanleg van de track in het park, die ook in 2018 afgerond zal zijn.

Voor nieuws over de track en ander nieuws over het Rondje Weerwater kunt u zich daar ook aanmelden voor een digitale nieuwsbrief, zodat u al het nieuws automatisch per mail ontvangt.