Sponsorloop voor uitrusting jongste team American Football Club Flevo Phantoms

Foto: Flevo Phantoms

De Almeerse American Football Vereniging Flevo Phantoms organiseert vrijdagavond 26 juni haar eerste sponsorloop. Doel van de sponsorloop is om geld op te halen voor de uitrusting van de jongste spelers van de Flevo Phantoms.

De jongste groep van de Flevo Phantoms, de peewee’s, bestaat uit jongens en meisjes in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Deze groep kan het geld van de sponsorloop goed gebruiken voor de aanschaf van allerhande materiaal; denk aan bidons, wedstrijdballen en trainingskleding.

American Football is een teamsport, waarbij je punten scoort als je de bal in het gebied van de tegenstander weet te brengen. Deze ruwe sport heeft echter ook een vriendelijkere versie, die ideaal is om de jongste spelers met het spel in contact te brengen. Bij flagfootball, zoals deze variant wel genoemd wordt, draagt iedere speler een riem met twee lintjes eraan. De speler met de bal wordt tegengehouden door zijn lintje te bemachtigen.

Vrijdagavond om 19.30 uur begint de sponsorloop. Wilt u erbij zijn? Begeeft u zich dan naar de Meerveldstraat 51 in Almere Haven.