Slechte tijden NS passagiers Almere Buiten

Foto: Maurits90/cc-by-sa-3.0 Unported

Volgens de NS slaan treinmachinisten drie keer per week NS station Almere Buiten over. Volgens sommige reizigers is dit veel vaker het geval

Sinds begin december is NS Almere Buiten weer een tussenstop voor intercity ‘s. Direct waren er klachten van reizigers die tot hun stomme verbazing geconfronteerd werden met treinen die gewoon bleven doorrijden. Volgens de NS komt dit door machinisten die nog niet gewend zijn aan deze nieuwe situatie. Dagelijks stoppen er op deze halte 64 intercity ‘s.

De NS schaamt zich voor het doorrijden maar vraagt om begrip.  Sommige reizigers hebben dat niet ( meer).  Henk van Wijk ( 59) is zeer boos. ,Ik zit er sterk aan te denken om voortaan maar met de auto weer naar Amsterdam te gaan. Dit is een grote schande.’ Zijn vriendin Joke denkt er iets milder over. ,Henkj is ervan overtuigd dat er veel meer treinen dan de NS beweerd doorrijden. En daar moet je voorzichtig mee zijn want je hebt geen bewijs daarvoor.  Ik heb het zelf twee keer meegemaakt en dan sta je inderdaad vreemd te kijken. Ik voelde me enorm in de maling genomen.’   Wordt ongetwijfeld vervolgd.