Senioren in Almere: ”Wij hebben liever de bussen van Connexxion”

Foto: connexxion

De nieuwe bussen in Almere zijn niet toegankelijk genoeg voor de Almeerse ouderen. De opstap vanaf de bushalte is te groot en ruim. Waardoor ouderen die slecht ter been zijn niet goed kunnen instappen. Er zijn ouderen die de bus nu mijden en voor vervangend vervoer kiezen. Dat blijkt uit gesprekken met diverse ouderengroepen, die het CDA heeft gevoerd.

De senioren zijn niet tevreden over de nieuwe bussen van Keolis en zien liever de bussen van Connexxion terugkomen naar Almere. Deze bussen sloten goed aan op de bushaltes en waren daardoor toegankelijker. Bij de nieuwe consessie is veel nadruk gelegd op de rolstoeltoegankelijkheid, waardoor entrees zijn verbreed. Dit blijkt voor ouderen te weinig houvast te bieden bij het in- en uitstappen.

,, Het CDA wil dat de bussen toegankelijk zijn voor iedereen in Almere, dus ook voor ouderen die slechter ter been zijn”, zo verduidelijkt kandidaat-raadslid Lesley van Hilten. “Het is zorgelijk te noemen dat ouderen de bussen mijden, zeker als de gemeente zelfredzaamheid wil stimuleren en eenzaamheid wil bestrijden’’.

FOTOGALERIJ