Schrikkend en schreeuwend door Almere Buiten

Foto: Halloween run almere

Ruim 500 hardlopers – zowel jong als oud – waagden zich zaterdagavond aan de eerste Halloween Run in Almere. Dat ging gepaard met heel veel geschreeuw en verschillende hartverzakkingen, maar er werd vooral ook heel veel gelachen en genoten door de lopers. Met recht mogen we dan ook spreken van een succes.

Het was vooral bijzonder om te zien hoeveel hardlopers zichzelf volledig hadden verkleed tot zombie, horrorclown of ander eng figuur. Zowel volwassenen als kinderen verschenen helemaal uitgedost en geschminkt aan de start en dat zorgde voor sfeervolle – en minstens zo angstaanjagende – taferelen.

Kids Run
Om 16.00 uur was de eerste start en gingen rond de 100 kinderen van start voor hun 1 kilometer door het centrum van Almere Buiten. Ze liepen voornamelijk door de winkelstraten en gingen uiteindelijk bij het Buitenhuis over de finish. Allemaal met een lach en allemaal genoten van de spookachtige taferelen die ze onderweg waren tegengekomen.

Stuipen op het lijf
Maar echt griezelen was het voor de oudere lopers, die vanaf 19.00 uur begonnen aan hun vijf kilometer. Al in de eerste verlaten en pikdonkere parkeergarage kwamen ze onder andere een horrorclown tegen die ze de stuipen op het lijf joeg. Maar ook in het op het oog verlaten DoeMere, de straten van Almere Buiten en achter de Albert Heijn stonden er tientallen horrorfiguren klaar om de 400 deelnemers het hart in de keel te bezorgen.

Genieten
Na afloop waren de reacties van de lopers lovend. De een schreeuwde nog harder dan de ander, maar iedereen genoot. En vrijwel iedereen gaf aan volgend jaar weer aanwezig te willen zijn bij de tweede editie van de Halloween Run.

Inschrijving
Overigens is de inschrijving van die tweede editie zaterdagavond al direct geopend. Via onze website (https://start-2-finish.nl/angstaanjagende-eerste-halloween-run-groot-succes/) kun je je direct inschrijven, zodat je er zeker van bent dat je volgend jaar weer mee loopt!