Samen archeologische vindplaatsen inrichten

Foto: Eric Ward/cc-by-sa-2.0 Generic

In Almere Poort liggen verschillende archeologische vindplaatsen uit de Steentijd. Drie daarvan, ‘De Kraak’ (Beneluxbaan /Denemarkenstraat), ‘De Geest’ (Beneluxbaan /Nederlandstraat) en ‘Jachtlust’ (Ierlandstraat/Engelandstraat) liggen in een gebied dat momenteel volop in ontwikkeling is. Bij De Kraak en De Geest is bewerkt vuursteen en natuursteen gevonden. Ook is bij het booronderzoek veel houtskool aangetroffen, waarschijnlijk van oude vuurplaatsen. Bij ‘Jachtlust’ zijn vuurstenen werktuigjes en verkoolde voedselresten gevonden, wat de aanwezigheid van jachtkampen aantoont. De vindplaatsen zijn dus hele bijzondere plekken in de wijk.

Inrichten vindplaatsen

De gemeente wil samen met de bewoners de vindplaatsen inrichten om ze herkenbaar en beleefbaar te maken. U kunt hierbij denken aan een speelplek voor de kinderen, maar ook aan bijvoorbeeld een parkje met diverse beplanting.

Informatieavond

Daarom organiseert de gemeente op maandag 29 mei een interactieve informatieavond over de inrichting van de vindplaatsen. Er zijn presentaties waarbij meer wordt verteld over de vindplaatsen, maar ook over andere vindplaatsen in de stad die samen met bewoners zijn ingericht. Daarnaast is er ruimte om uw ideeën en wensen kenbaar te maken. Samen met de landschapsarchitect worden uw ideeën verwerkt in een voorlopige inrichtingsschets. De inrichtingsschets dient als basis voor het inrichtingsplan. Wij hopen samen met u een plek te creëren waar u zich in de toekomst thuis voelt. Wilt u betrokken blijven bij het verdere proces, kunt u zich op deze avond meteen hiervoor aanmelden.

Bent u benieuwd naar welke mogelijkheden er zijn? Kom dan naar de informatieavond!

Datum : maandag 29 mei 2017

Tijd : 19.00 – 21.00 uur

Locatie : Groenhorst Almere, Heliumweg 1, 1362 JA Almere