Ruzie over opbrengst benefiet overleden grensrechter

Foto: eigen archief

Een intens triest conflict tussen de familie van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen en Sc Buitenboys

De familie van Nieuwenhuizen zegt nog te wachten op ruim 20.000 euro die de benefietwedstrijd voor Richard opbracht. Advocaat Yehudi Moszkowicz heeft dat namens de Almeerse familie verklaard bij RTL Boulevard.

Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een wedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten fors mishandeld en stierf later aan zijn verwondingen. De daders werden veroordeeld maar zijn al weer geruimte tijd op vrije voeten.

De familie heeft nu samen met de advocaat het bedrag opgeëist van Buitenboys.
Het bestuur van Sc Buitenboys kwam direct met een verklaring op Facebook:

Jammer genoeg voor de familie Nieuwenhuizen en SC Buitenboys komen we vandaag weer in het nieuws.
De familie Nieuwenhuizen zoekt samen met onze ex voorzitter Rob Mueller, als woordvoerder van de familie, via een advocaat, de media op zoals hij gedreigd had.
4 weken geleden heeft hij een groot bedrag, per direct, opgeëist van Buitenboys voor de familie Nieuwenhuizen waar de ex voorzitter destijds een toezegging voor heeft gedaan.
Hier zijn echter, na uitgebreid onderzoek door het bestuur, de kascommissie en de financiële verenigingsadviseur van de gemeente geen documenten of financiële gegevens over bekend. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat er reeds meer geld aan de familie is uitbetaald dan er na de benefietwedstrijd is binnen gekomen. De stichting Richard Nieuwenhuizen die hiervoor zou zorgdragen, samen met onze ex voorzitter Rob Mueller, hebben ons niet kunnen/willen voorzien van de benodigde informatie. De ex voorzitter was financieel beheerder van de benefiet inkomsten als mede voorzitter van de stichting.
Buitenboys wil graag met de familie in gesprek. Helaas is op een uitnodiging hiervoor drie keer negatief gereageerd.
Wij zijn als bestuur verantwoordelijk voor de huidige financiën en kunnen niet zomaar een groot bedrag uitkeren onder dreigementen van de media. Het gaat om geld van onze huidige leden.
We zullen jullie op de hoogte houden van feitelijke ontwikkelingen en niet zonder overleg en akkoord van onze leden overgaan tot betaling.’