Ronde Weerwater weer van start

Foto: Janwillemvanaalst/cc-by-sa-3.0 Unported

Er is lang gesproken en nagedacht over hoe de gemeente in overleg met Almeerders en ondernemers het Weerwater nóg mooier kan maken. Zodat de plas middenin het centrum van Almere ook écht als onderdeel van de stad wordt ervaren. De aanleg van het Rondje Weerwater gaat nu daadwerkelijk beginnen.

De gemeente gaat concreet aan de slag met de uitvoering. Rondom het Weerwater komt een track om op te wandelen, hard te lopen, te fietsen, te skeeleren; kortom te recreëren. En er komt meer ruimte voor activiteiten op het water, denk aan watersporten en misschien zelfs een zwembad. Met meer horeca en groen wordt de Esplanade aangenamer om te verblijven. Het Lumièrepark verandert geleidelijk in een cultureel stadspark en dit jaar start de aanbesteding voor een bijzondere brug naar het Floriadeterrein. Rondom het Weerwater is er ruimte voor meer horeca, en op tal van plekken komen er aanvullingen zoals een watertappunt, sporttoestellen en ideeën die de afgelopen jaren zijn bedacht door inwoners. Een door kinderen bedacht speeltoestel zal bijvoorbeeld deze zomer verder met hen worden uitgewerkt en geplaatst.

Het plan is samen met de stad bedacht en de gemeente blijft ook samen met de stad in overleg over het verder realiseren van het Rondje Weerwater. Hiervoor worden omwonenden en initiatiefnemers actief uitgenodigd.