Romy Verlaan doet mee met landelijke MBO Ambassadeurs verkiezing

Foto: MBO Raad

Elk jaar organiseert de MBO Raad de landelijke verkiezing voor mbo-ambassadeurs (voorheen uitblinkersverkiezing). Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen ambassadeur. Namens Aeres MBO is dit jaar de Almeerse Romy Verlaan voorgedragen. Zij behoort tot één van de 39 kandidaten.

Aquaristiek
Naast excellent mbo student ‘Toegepaste Biologie’, met hoge cijfers en uitstekende stages, runt Romy een eigen bedrijf (www.aquaromy.nl) in materialen en advies op het gebied van inrichting van aquaria. Als meervoudig Nederlands kampioen ‘Aqua scaping’ geniet ze een internationale bekendheid en erkenning op dit terrein. Romy geeft op vele plaatsen in binnen en buitenland shows, workshops en lezingen. Hierin wil ze steeds haar kennis delen. Romy gaat zich na haar studie volledig richten op haar eigen bedrijf. Daarnaast wil ze samen met Aeres MBO Almere haar kennis blijven inzetten voor de studenten van de school.

Verkiezing
De verkiezing vindt in fases plaats. In de eerste fase worden internetstemmen verzameld. Daarna wordt de definitieve Top 10 bekend gemaakt. Uit de tien ambassadeurs met de meeste stemmen kiest een professionele vakjury door middel van speeddates een Top 3. Deze Top 3 presenteert zich op 23 november 2017 tijdens het Dit is mbo gala. De winnaar is een jaar lang landelijke ambassadeur voor het mbo. Daarnaast ontvangt de winnaar een speciaal award en een geldprijs van € 2.500 voor persoonlijke ontwikkeling.

Een stem uitbrengen op de Almeerse Romy Verlaan kan via de website www.ditismbo.nl. Vergeet hierbij niet de stem via email te bevestigen!