Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor telefooncirkels

Foto: Pascal Maramis/cc-by-2.0 Generic

Het Rode Kruis Almere is op zoek naar mensen die deel willen namen aan een telefooncirkel. De telefooncirkels zijn bedoelt om te controleren of alle deelnemers binnen de cirkel nog in goede gezondheid verkeren.

Oudere mensen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen in situaties verzeild raken waarin zij zelf niet meer in staat zijn om om hulp te vragen. Als iemand een been breekt of veel bloed verliest, is het van belang dat deze persoon snel gevonden worden en de benodigde hulp krijgt.

Mocht iemand niet veel sociale contacten hebben, of een onregelmatig contact met vrienden en buren onderhouden, dan kan het langer duren voordat iemand hulp krijgt. Op zo’n moment biedt de telefooncirkel uitkomst.

Telefooncirkel

Een telefooncirkel bestaat uit ongeveer acht mensen. De vrijwilliger van het Rode Kruis belt de eerste persoon, deze belt vervolgens de tweede, en zo verder. De laatste op de lijst belt de vrijwilliger weer, zodat deze weet dat de cirkel rond is, en alle deelnemers nog in orde zijn. Mocht een van de leden van de cirkel de telefoon niet beantwoorden, dan kan er hulp ingeschakeld worden. Buren kan bijvoorbeeld gevraagd worden een kijkje te nemen.

Wilt u meer weten of vrijwilliger worden? Neem dan contact op met het Rode Kruis.

Zie ook: