Rijkswaterstaat gaat deze maand verder met verbreding van A6

Foto: rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 bij Almere naar vier rijstroken per rijrichting. Komende periode is aannemer Parkway6 op verschillende locaties aan het werk, waaronder aan de Waterlandseweg, de Noorderdreef en de onderdoorgang van het fietspad Ibispad, vlakbij de afslag Almere Buiten Oost.

Waterlandseweg in beide richtingen afgesloten

Van vrijdag 12 januari 20.00 uur tot maandag 15 januari 5.00 uur is de Waterlandseweg, ter hoogte van de A6, in beide richtingen afgesloten. De op- en afritten van de A6 zijn wel bereikbaar. Verkeer wordt omgeleid via de A6 en moet rekening houden met een paar minuten extra reistijd.

Voor de verbreding van de A6 worden verschillende viaducten over de A6 verbreed en vernieuwd. Dit geldt ook voor het viaduct over de Waterlandseweg, de Waterlandsebrug. In het weekend van vrijdag 12 januari tot maandag 15 januari gaat aannemer Parkway6 bouwen aan het middensteunpunt van het nieuwe viaduct. Voor de veiligheid van de wegwerker en de weggebruiker wordt tijdens het werk de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 geheel afgesloten. Om de hinder voor het verkeer te beperken vinden de werkzaamheden in het weekend plaats.

Omleiding

Om van de ene naar de andere kant van de snelweg te komen (Stad naar Haven en andersom) kunnen automobilisten gebruik maken van de A6. De op- en afritten Almere Stad (5) zijn bereikbaar en automobilisten kunnen keren bij afslag Almere Haven (4) of Almere Buiten-West (6). We adviseren weggebruikers, komende vanuit Amsterdam met bestemming Almere Stad, via de Hogering te rijden in verband met mogelijke drukte.

Verbinding Noorderdreef op nieuwe Steigerdreef

Op maandag 8 januari start aannemer Parkway6 met de werkzaamheden om de Noorderdreef aan te laten sluiten op de toekomstige verbindingsweg Steigerdreef. Om ruimte te maken voor dit werk zijn er tijdelijk minder rijstroken beschikbaar op de Noorderdreef. Er zal altijd één rijstrook per rijrichting beschikbaar zijn voor het verkeer. De werkzaamheden duren tot medio februari 2018 en kunnen verkeershinder opleveren.

De twee huidige op- en afritten van Almere Haven worden verder uit elkaar geplaatst. We doen dit om het verkeer dat Almere Haven in- en uitrijdt beter te spreiden en ruimte te creëren voor nieuwe gebiedsontwikkeling van de gemeente Almere langs de A6. De nieuwe Steigerdreef verbindt Almere Haven met de op- en afritten van de A6 van en naar Lelystad. De nieuwe Steigerdreef en het viaduct worden naar verwachting in het voorjaar van 2018 in gebruik genomen.