Radio Emmeloord komt zeer binnenkort met meer lokaal nieuws

Foto: radio emmeloord

Er zijn op dit moment weinig lokale radiouitzendingen in Almere. Veel luisteraars gaan daarom ook naar Radio Emmeloord luisteren. We spraken daarover met Dick Offringa, medewerker van deze zender en al decades lang zeer radioactief.

Waarom lukt het in Almere momenteel niet om goede lokale radio op te zetten:
‘Almere heeft volgens mij de aandacht teveel verlegd naar een lokaal TV station. En daardoor hebben ze de radio wat verwaarloosd terwijl dit toch, overdag, een belangrijk medium is. Waarom het bij 036Media stroef gaat weet ik niet. Botsende karakters misschien?

Radio Emmeloord is zeker voor veel 40+ een alternatief. De luistercijfers stijgen snel. Hoe komt dat:
‘Luisteraars willen muziek of nieuws horen, niet een presentatie zonder inhoud. Wij hebben nog niet veel lokale info maar proberen wel een alternatief voor overige zenders te zijn. zecht gericht op de luisteraar.

Op de zender hoor ik ook religieuze uitzendingen, hoe zit dat:
‘Elke zondagavond geven we Urk FM integraal door. De reacties zijn positief, mede omdat ik dertig jaar geleden ditzelfde programma voor de lokale omroep van Noordoostpolder heb bedacht. Altijd veel verzoekjes en luisteraars. Dit hoort er ook bij.’

Wat zijn de plannen voor de komende tijd:
‘We gaan komende maanden in het weekend meer lokaal nieuws brengen. Dus we gaan ins in het weekend meer als een lokale imroep gedragen. Omdat de publieke lokale omroep het aardig laat afweten. Binnnenkort komt er een politiek cafe. En meer live uitzendingen vanaf diverse locaties en evenementen.
Radio is niet een studio vol met de nieuwste technische snufjes, Radio is de sfeer die uit de luidspreker komt.’

www.radioemmeloord.nl