PVV wil onderzoek naar straatintimidatie

Foto: PVV Almere

De PVV wil dat er in Almere een onderzoek wordt gedaan naar straatintimidatie tegen vrouwen. Eerder werd zo’n onderzoek in Rotterdam uitgevoerd en bleek dat 84% van de vrouwen tussen de 18 en 45 jaar op straat seksueel geïntimideerd worden.

Volgens raadslid Ramona Aukes van de PVV is er niet veel aanleiding om te veronderstellen dat die cijfers voor Almere anders zijn. “Ik hoop natuurlijk dat het in onze stad meevalt, maar ik vrees het ergste.” Het PVV-raadslid wil daarom, in navolging van Rotterdam, een onderzoek naar straatintimidatie in Almere. “Mensen, en zeker vrouwen en meisjes, moeten zich veilig kunnen voelen op straat.”

De PVV heeft inmiddels een motie hiertoe opgesteld die komende donderdag in de Politieke Markt wordt besproken. En daarna? Aukes: “Als de raad akkoord gaat met het onderzoek en het blijkt dat Almere in cijfers niet afwijken van Rotterdam, dan is het aan de raad om een volgende stap te zetten. Wij zien dan mogelijkheden in een maatregel die ze in Rotterdam gevonden hebben. Omdat het voor de politie lastig is om snel te handelen om meldingen van intimidatie hebben ze daar een app ontwikkeld waarmee vrouwen en meisjes direct een melding kunnen doen, inclusief signalement en dergelijke. Dat schijnt goed te werken.