Probeer de mountainbikeroute in de Oostvaardersplassen

Foto: festival Rolling

Op zondag 14 mei vindt de eerste editie plaats van ‘Festival Rolling Nature’: Ontdek de Oostvaardersplassen. Het festival is een initiatief van Stad & Natuur, Staatsbosbeheer en de gemeente Almere. Het is bestemd voor Almeerders (en niet-Almeerders) van alle leeftijden die iets met natuur, buiten zijn, avontuur en dieren hebben. Van ouders met kinderen, tot rustzoekers, dierenliefhebbers, buitensporters, wandelaars en fietsers. Festival Rolling Nature is te bezoeken vanaf 12.00 uur bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere. De toegang is gratis.

Veelzijdige activiteiten
Festival Rolling Nature staat in het teken van verbazen, ontdekken en zelf doen. Als bezoeker kunt u op moederdag 14 mei aan de slag met maar liefst dertig zeer uiteenlopende activiteiten. Zo kunt u op mini-excursie door het Kotterbos met de Ekokarren van Staatsbosbeheer en op avontuur met de natuurdetective bij de Stad en Natuur bus! Verder zijn er verschillende informatie-, educatie- en doe-stands, kunt u de mountainbikeroute uitproberen en de nieuwste camera’s en verrekijkers testen in de praktijk. U gaat een beetje op safari in eigen land en staat met wat geluk oog in oog met de edelherten, konikpaarden, heckrunderen en diverse vogelsoorten! Wie trek krijgt van al die activiteiten kan terecht in Gasterij Oostvaarders én het extra buitenterras.

Festival Rolling Nature moet een jaarlijks terugkerend natuurevenement worden dat de ontwikkelingen en mogelijkheden van de Oostvaardersplassen laat zien. Meer informatie vindt u op www.stadennatuur.nl