Petitie gestart voor behoud spitsbussen 153 en 155

Foto: Petitie Spitslijnen Almere

In december neemt Syntus busvervoer van Almere over van Connexxion. De drukgebruikte spitsbussen 153 en 155 (Almere, Amsterdam Holendrecht) worden geschrapt.
Reizigers zijn hier tegen een petitie gestart. Ze zijn bang dat ze anders drie keer moeten overstappen met de bus of anders in combinatie met de trein.

De tekst van de petitie is duidelijk:
Wij reizigers die gebruik maken van de spitsbussen 153 en 155 tussen Almere en Amsterdam Zuidoost constateren
dat de gemeente ons belang volledig uit het oog is verloren door bij het verlenen van de concessie aan Syntus geen voorwaarde te stellen dat er een acceptabel busalternatief komt voor de 153 en 155. Diverse keren overstappen zal nodig zijn (tot wel 3x) en voor velen zal het betekenen dat ze ook gebruik moeten gaan maken van de trein (veel duurder, vaak overvol en minder betrouwbaar).

We verzoeken de gemeente om Syntus opdracht te geven dat er alsnog een acceptabel busalternatief komt voor de 153 en 155. Bijvoorbeeld vanaf elke halte een directe verbinding met ‘t Oor en de 328 niet te laten eindigen op Bijlmer Arena (zoals Syntus wil gaan doen) maar op Holendrecht (zoals nu het geval is).

De petitie is te vinden bij Petities.nl (petities.nl/petitions/spitsbuslijnen-153-155-moeten-blijven)