Meerderheid voor Kerstuitkering gezinnen Kinderopvangtoeslagaffaire

Stadhuis van Almere
Foto: 1Almere

Donderdagavond heeft de gemeenteraad van Almere de motie over de kerstuitkering rondom de kinderopvangtoeslagaffaire besproken. Een motie van de SP. Er was brede steun voor de motie.

Op de agenda

Naar aanleiding van een door de SP in de Tweede Kamer ingediende en aangenomen motie om vele ouders die getroffen en nog niet geholpen zijn, 750 euro uit te keren voor kerst, heeft de SP-fractie initiatief genomen om deze motie ook in Almere op de agenda te zetten.

Toeslagenaffaire

Gedupeerde ouders wachten al maandenlang op enige vorm van compensatie voor de schade die ze is aangedaan door de Belastingdienst ten aanzien van de kinderopvangtoeslagaffaire.

“Gemeenten kiezen er geregeld voor om ten aanzien van de bijstandsuitkering bepaalde kosten met elkaar te verrekenen”, aldus de SP. “Wij zijn van mening dat de gemeente nu juist een positieve rol kan innemen in het herstel van het vertrouwen in de overheid van deze ouders en kinderen en het hiervoor belangrijk is dat er niet wordt getornd aan het bedrag van 750 euro op enige manier. Daar gaat deze motie over en deze roept dus op om de kerstuitkering op geen enkele manier te verrekenen met de bijstandsuitkering of een andere gemeentelijke uitkering”.

500 gezinnen

Inmiddels zijn 500 gezinnen in beeld bij de gemeente Almere. Gezinnen die slachtoffer zijn van de kinderopvangtoeslag-affaire.