Partij van de Dieren doet mee in Almere

Foto: partij van de dieren

De landelijke Partij voor de Dieren (PvdD) heeft een lijst gepubliceerd waarin de steden worden genoemd waar de PvdD mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook in Almere doet men mee. in Almere mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar.

Het aantal steden is klein, doch bij grote en middelgrote steden verwacht men minstens een tot twee zetels te kunnen halen. mede gezien de enorme winst van 2 naar 5 zetels tijdens de laatste kamer verkiezingen.

Almere zegt de partij ook voor het eerst mee te doen in Alkmaar, Almere, Heerlen, Leeuwarden, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad. Momenteel is de PvdD vertegenwoordigd in twaalf gemeenten: Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Buren, Den Haag, Gouda, Groningen, Leiden, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Utrecht en Vlagtwedde (Westerwolde).

Als het aan het partijbestuur ligt zal dat aantal na de verkiezingen fors zijn gegroeid in aantal raadsleden per gemeente en in aantal gemeenten. De ontwerpkandidatenlijsten en het ontwerpverkiezingsprogramma worden op 19 november voorgelegd aan het congres.