Overzicht: Explosie, Floriade en taxibedrijf

Skyline van Almere.
Foto: Nulzesendertig

In dit overzicht aandacht voor drie recente nieuwsgebeurtenissen in Almere. We besteden aandacht aan de Floriade, een

Toekomstige Floriade

explosie in Muziekwijk en het gehandicaptenvervoer.

Floriade

De Floriade BV heeft een nieuwe directeur: Sven Stimac. Eerder werkte Stimac ook voor de Floriade van 2012 in Venlo. Samen met Pieter Cloo zal hij de Floriade leiden. Eerder nam Pieter Cloo de taken van Peter Verdaasdonk over. Verdaasdonk gaf lange tijd leiding aan de Floriade BV. Na ziekte keerde Verdaasdonk nog kort terug, maar heeft uiteindelijk volledig zijn taken neergelegd.

Over het salaris van Pieter Cloo en Sven Stimac is onenigheid geweest tussen de gemeente en Raad van Commissarissen van de Floriade BV. Dat meldt de regionale omroep. De gemeente Almere is 100 procent aandeelhouder. “In onze afweging om toch met het huidige voorstel van de Raad van Commissarissen in te stemmen, is de continu├»teit van de Floriade-organisatie doorslaggevend”, aldus de gemeente in een reactie.

Explosie in Muziekwijk

In Muziekwijk is maandagavond een ondergrondse container vernield door een explosie. “De bovenkant van de container belandde tientallen meters verderop”, meldt de regionale omroep. De brandweer heeft de brand die ontstond geblust. Daarmee is voorkomen dat auto’s in de brand zouden vliegen. De explosie vond rond 20:40 uur plaats en is vermoedelijk veroorzaakt door vuurwerk.

Gehandicaptenvervoer

Het gaat goed met het gehandicaptenvervoer van taxibedrijf Salders. Dat blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders. Er zijn in de afgelopen tijd minder klachten binnengekomen. Daarmee is volgens het college veel verbeterd. Eerder had het taxibedrijf beterschap beloofd na klachten. Het bedrijf heeft dat nu waar weten te maken. Uit het klantentevredenheidsonderzoek blijkt dat taxibedrijf Salders een 7,3 krijgt. Wel zijn blijft een verbeterpunt het terugbrengen van het aantal ritten dat ‘te laat’ is.