Oplichters richten zich op autobezitters

Foto: OpenClips/cc-by-cc0
De politie in Almere komt met een belangrijke waarschuwing voor nieuwe manier van oplichting, waarvan al eerder op andere plekken automoblisten het slachtoffer van zijn geworden   De criminelen zoeken een senior op die achter het stuur van zijn auto zit. Ze worden staande gehouden door de criminelen die beweren dat er net een aanrijding is geweest en de senior is daarvan de schuldige. Ze eisen direct van eht slachtoffer contant geld, en willen niet wachten op het schadeformulier.
Er zijn bij de politie al gevallen bekend van automobilisten die uit angst of complete verbazing enige honderden euro’s hebben gegeven.  Opmerkelijk is dat geen van de benadeelde bestuurders die zich bij de politie later hebben gemeld iets van een aanrijding of ongeluk hebben gemerkt. Wel blijkt er schade aan de eigen auto te zijn. De kans is groot dat die vooraf door de criminelen is aangebracht.
Deze vorm van criminaliteit is nieuw in Almere.  De polite benadrukt dan ook met klem dat iedere bestuurder die hier mee te maken krijgt, of wantrouwen heeft bij een ongeluk, eerst de sterke arm laat komen, en de zaak laat onderzoeken. Er moet in ieder geval nooit contact betaald worden.