Ophef over horror WhatsApp bericht

Foto: eigen archief

Ouders hebben alarm geslagen bij de politie over een gruwelijk WhatsApp-berichtje dat hun kinderen op hun mobieltje hebben ontvangen.

In de berichten worden de kinderen gewaarschuwd dat er verschrikkelijke dingen met hen gebeuren als ze de app niet doorsturen aan minimaal 10 leeftijdsgenoten. De politie staat machteloos. Deskundigen adviseren ouders en andere opvoeders om vooral kalm te blijven.

De eerste berichten over de horror WhatsApp berichten kwamen begin deze week. Bianca van Vliet uit Almere Buiten: ,Mijn zoon van acht ontving een bericht met daarin het bericht dat hij zijn moeder zou kwijtraken als ze dit bericht niet onmiddelijk zou doorsturen. Eerst moest mijn zoon er om lachen. Avonds werd hij stilletjes en nachts sliep hij slecht.’ Van Vliet hoort van verschillende andere vaders en moeders dat er meer van dit soort berichten zijn verstuurd. ,Voor veel kinderen is dit echt horror. Welke gestoorde figuur bedenkt nu weer zoiets.’  Aangsite doen heeft geen zin want er zit geen juridische bedreiging achter.

In een ander bericht wordt melding gedaan van het onthoofden van een familielid als het bericht niet wordt doorgestuurd.  Een dame die vroeger in de Amsterdamse Jordaan woonde weet wel wat er met deze berichten moet gebeuren. ,Gewoon met de kinderen nog eens lezen en er hard om lachen. Je kan niet jong genoeg beseffen dat er meer gekken rondlopen. Blaffende honden en rare WhatsApp berichten bijten niet , en zijn alleen maar zielig.’