Ontevreden winkeliers Almere- Buiten

Foto: gemeente almere

Twee gemeenteraadsleden uit Almere gaan over enkele dagen op bezoek bij een groep ontevreden winkeliers in Almere-Buiten. De winkeliers hebben een petitie georganiseerd om de gemeente te vragen meer visie te ontwikkelen op Almere-Buiten als winkelgebied.

,,We zijn ontevreden over de manier waarop ons plein en het centrum van Almere Buiten is ontworpen”, aldus Mercedes Leon van lunchroom The Food Press, initiatiefnemer van de actie. ,,Het plein is niet aantrekkelijk genoeg en straalt weinig vreugde uit. Daardoor is de aanloop naar het plein en het winkelcentrum minimaal, waardoor er veel lege winkels zijn.”

Over enkele weken wordt het Globeplein, het hart van het winkelcentrum van Almere Buiten, opnieuw bestraat. De winkeliers en bezoekers zien er een aanleiding in de gemeente te vragen het gebied direct mooier te maken met onder meer bloembakken, een fontein, bomen en schaaktafels.

Inmiddels zijn er ruim 400 handtekeningen verzameld, die 24 mei aanstaande worden aangeboden aan de gemeente. Gemeenteraadsleden Leida Höhle en Rob Maurits, beide PvdA, hebben aangekondigd langs te komen om persoonlijk te horen van de winkeliers hoe het plein verder kan worden ontwikkeld.