Onderzoek riolering Regenboogbuurt van start

Foto: gemeente almere

Als voorbereiding op het groot onderhoud in de Regenboogbuurt onderzoekt de gemeente vanaf dinsdag 12 december het functioneren van de riolering. In de buurt worden daarom onder meer acht putten gerepareerd. Voor de kerstdagen wordt dat werk afgerond. Op een aantal plaatsen gaat u daar wel iets van merken.

Omleidingsroute
De herstelwerkzaamheden vinden plaats in de putten zelf. Daarvoor is het nodig om de bovenkant van de put tijdelijk te verwijderen. Bij het Robijnplantsoen (vier putten) heeft u daar naar verwachting weinig last van. Bij de Paarlemoervijver (twee putten in de straat en twee in het voetpad) wordt de weg langs de straat Paarlemoervijver tijdens het werk afgesloten. Er wordt een omleidingsroute aangegeven. Het werk aan een put neemt twee dagen in beslag.

De komende weken wordt op de Prismastraat ter hoogte van het Gerrit Schultepad een nieuwe leiding aangebracht. Dit duurt ongeveer een dag, ook dan wordt een omleidingsroute ingesteld. In het nieuwe jaar begint het grote onderhoud in de wijk