Omroep Media 036 stopt ermee

Foto: media 036

Het gaat de laatste jaren steeds fout met de lokale radio in Almere. Media 036 heeft de handdoek in de ring gegooid. Verbijstering is er bij de wethouder Frits Huis en de politiek

Het bestuur van Media036 heeft besloten de lokale omroep op te heffen. Dat is te lezen op de Facebookpagina van de lokale omroep. De bestuurders zijn niet te bereiken voor commentaar. Oprichter Willem Miermans stapte vorige week al uit het project. Volgens Miermans en de bestuurders werd Media 036 ‘steeds tegengewerkt door de gemeente.’ Wethouder Huis laat in een eerste reactie weten: “Wij werpen de beschuldiging verre van ons dat door gemeentelijke tegenwerking het werken van Media036 onmogelijk is gemaakt. Deze beschuldiging is ongefundeerd en onlogisch. We hebben via Facebook kennis genomen van de ontbinding en zullen formeel bevestiging vragen aan het aftredende bestuur.”
Huis zei vorige week al dat hij geen subsidie wil verstrekken. De VVD is niet verbaasd over het opheffen van de ooit zo ambitieus begonnen zender. De PVV was altijd al kritische over Media 036 en wil de kwestie zo snel mogelijk bespreken op de politieke markt. Fractievoorzitter Toon van Dijk heeft er grote moeite mee dat er gemeenschapsgeld is verdwenen in de zakken van een lokale mediamagnaat. Geen enkele fractie vindt dat Media 036 is tegengewerkt.