Nog steeds te weinig AED’s in Almere

Foto: Pixabay

Almere heeft nog altijd te weinig AED’s. Dat blijkt uit cijfers van de Hartstichting.
Vorig jaar meldde 1Almere al op basis van cijfers van de Hartstichting dat er te weinig AED’s waren. Na een jaar tijd blijkt er nog altijd geen verandering te zijn. De VVD heeft besloten er nu werk van te maken.

Spreiding

Doordat er te weinig of geen AED’s in sommige buurten zijn, is de kans op overleving bij een hartstilstand klein. “Elk jaar krijgen 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis”, zegt Floris Italianer, directeur van de Hartstichting. “Met genoeg burgerhulpverleners en AED’s verspreid over ons land kunnen we ervoor zorgen dat binnen 6 minuten hulp wordt geboden en zo levens worden gered. Het is goed om te zien dat steeds meer mensen hun buurt hartveiliger maken door een reanimatiecursus te volgen of met de buurt een AED aan te schaffen“.

Laadpaal

De VVD in Almere zou graag bij iedere laadpaal voor elektrische auto’s ook een AED willen zien. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld.

Reacties van lezers

Eerder ontvingen we via 1almere.nl reacties van lezers. De reacties willen we je natuurlijk niet onthouden:

Edward schreef:

Komen ze nu pas achter. De gemeente loopt altijd achter de feiten aan. Maar goed… beter laat dan nooit zullen we maar denken

De nieuwsgierige schreef:

Denk je nu echt dat de politiek alles aanpakt uit zichzelf. Er moeten eerst 100 doden vallen voordat ze in actie komen. De politiek loopt altijd achter de feiten aan.

Meer: Almere Stad