Nog steeds schimmelwoningen in Regenboogbuurt

Schimmel in één van de woningen in de Regenboogbuurt
Foto: SP Almere

In de Regenboogbuurt hebben woninghuurders nog altijd last van schimmelproblemen. De schimmelwoningen zijn nog niet volledig aangepakt. Begin dit jaar werd bekend dat diverse huurwoningen in de Regenboogbuurt last hebben van hardnekkige schimmel.

Huurder

Verschillende bewoners van onder andere huurwoningen in de Mahoniestraat en het Jadeplantsoen hebben last van schimmel. In totaal kwamen er enkele tientallen meldingen binnen over woningbouwvereniging GoedeStede, maar ook woningcorporaties Ymere en De Alliantie.

De klachten kwamen aan het licht na een buurtonderzoek van de SP. GoedeStede heeft toen op aandringen van de SP een bouwkundig onderzoek laten verrichten. Vervolgens heeft de SP een oproep gedaan aan alle Almeerse huurders om schimmelproblemen in hun sociale huurwoning te melden.

Corona

“De conclusies uit het bouwkundig onderzoek zijn inmiddels bekend en hier is GoedeStede de afgelopen periode voortvarend mee aan de slag gegaan”, zo laat SP Almere weten. De SP en GoedeStede hebben met elkaar afgesproken opnieuw de woningen te bezoeken. Dit is nog niet gebeurd. “Wegens de verslechtering van de situatie rondom het coronavirus hebben de SP en GoedeStede beide besloten een fysiek bezoek voorlopig uit te stellen tot de situatie meer onder controle is”.

Ymere en De Alliantie

Daarnaast is alleen GoedeStede aan de slag gegaan met de schimmelwoningen. Bij Ymere en De Alliantie moet dat nog gebeuren. De SP Almere gaat daarom deze maand in gesprek met woningbouwcorporaties Ymere en De Alliantie. “Ook hier zal gezocht worden naar een effectieve samenwerking tussen beide partijen en indien noodzakelijk het oplossen van problemen”, aldus de partij.

“Met name in de huidige crisissituatie waarin we gedwongen zijn om meer thuis te zitten en met de komst van de winter vindt de SP Almere het extra belangrijk dat woningen voldoen aan gezonde, veilige en leefbare normen en waarden”, zo laat de SP weten.

Jaren

Volgens bewoners hebben zij al jaren last van schimmel in hun woning. Verhuurder GoedeStede zou van alles hebben beloofd, maar in de praktijk jarenlang niets hebben gedaan. De woningbouwvereniging liet eerder weten dat het aantal klachten, dat de afgelopen jaren uit de buurt is binnengekomen, op twee handen was te tellen. Dat was voor de woningbouwvereniging geen signaal dat er iets mis zou zijn.

Reacties van lezers

Eerder ontvingen we via 1almere.nl reacties van lezers. De reacties willen we je natuurlijk niet onthouden:

Peter45 schreef:

Hoe kan zoiets zo lang duren? Is het zo ingewikkeld om het op te lossen? Als het de huurbaas z’n eigen woning was zou het binnen een week, nee wat zeg ik, binnen 24 uur zijn opgelost. En dit duurt een half jaar!! Laat me niet lachen 😀 😀 😀 🙁