Nobelhorst valt in de prijzen

Foto: SvenHaverbus+ZON/cc-by-sa-3.0 Unported

Nobelhorst heeft de derde prijs gewonnen in de groepencompetitie van het HIER Klimaatstraatfeest. De groep in de Albert Michelsonstraat heeft zich enorm ingezet om energie te besparen en wint daardoor 1.000 euro voor een buurtfeest. Zaterdag om 11.00 uur wordt bij Tea da-di Date (Marie Curiestraat 3, Almere) taart gegeten om de derde prijs te vieren. U bent daarbij van harte welkom.

Volgens de organisatie van deze energiebesparingswedstrijd hebben de bewoners in de Albert Michelsonstraat een enorme inzet getoond. De bewoners hebben onder meer allen ledverlichting, vijf huishoudens hebben of krijgen zeer binnenkort zonnepanelen en met de kinderen hebben ze onder meer een speurtocht gedaan: gespeurd naar plekken in huis waar het nog tocht en waar het dus beter geïsoleerd kan worden.

Het Klimaatstraatfeest is al negen jaar lang de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Ieder stookseizoen, van 10 oktober tot en met 31 maart, komen honderden buren, vriendengroepen en collega’s samen in actie om energie te besparen. De straten en groepen die aan het einde van de competitie de meeste energie hebben bespaard winnen feestbudgetten tot wel 5.000 euro. In totaal deden dit jaar meer dan 300 straten en groepen mee. De uitslag is zaterdag aan het einde van de dag te vinden op www.klimaatstraatfeest.nl.

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met verschillende Nederlandse gemeenten.