Nieuwe fractievoorzitter SP

Foto: SP almere

Per 20 oktober draagt Ans DeSumma-Kreelekamp haar taken als fractievoorzitter van de SP over. “Om er voor te zorgen dat er continuïteit is binnen de fractie, is het verstandig om nu al vast het stokje over te dragen”, stelt Ans: “Ik ga, na de verkiezingen, niet door in de politiek. Het is voor mij tijd om andere dingen te gaan doen, dingen die nu blijven liggen vanwege tijdgebrek. Uiteraard blijf ik – op afstand – betrokken bij onze fractie en zal ze, indien gewenst, met raad en daad bij staan”.

Haar opvolger is Hans Everhard, momenteel fractielid met in zijn portefeuille alles wat met zorg te maken heeft, armoedebestrijding en veiligheid.

Een medewerker van de partij: ,Hans is een echte SP-er, met een groot sociaal hart, die zich in de fractie al heeft bewezen. Hij is al sinds zijn jonge jaren geïnteresseerd in politiek, doorgewinterd actievoerder en altijd actief in de vakbond geweest. Hij kent dus het klappen van de zweep en is prima in staat om de SP standpunten te bepalen en te verwoorden in het politieke Almeerse speelveld.

De komende maanden gaat hij de ins en outs van het fractievoorzitterschap verkennen, zodat hij zich als de man met ervaring binnen het stadhuis kan ontwikkelen.