Nieuwe bewegwijzeing in Flevoziekenhuis

Foto: flevo ziekenhuis

Vanaf maandag 23 april heeft het Flevoziekenhuis een nieuwe bewegwijzering voor patiënten en bezoekers. Het nieuwe systeem is gebaseerd op (route)nummers, een veelbeproefd recept voor bewegwijzering in grote gebouwen. Er is een digitale routewijzer beschikbaar die makkelijk te gebruiken is op een smartphone, tablet of laptop.

Hoe werkt het?

Iedere eindbestemming – polikliniek, verpleegafdeling, ondersteunende afdeling – in het ziekenhuis heeft een eigen, uniek routenummer dat te vinden is op een groot indexbord bij de hoofdingang en via de digitale routewijzer. Een patiënt of bezoeker hoeft daardoor maar 1 nummer te onthouden en te volgen om op de juiste bestemming te komen. De nummerreeksen hebben een logische volgorde: de lage nummers zitten voorin het gebouw, de hoge nummers achterin.

In het bewegwijzeringssysteem, dat bedacht is en geleverd wordt door het bedrijf Groeneveld Sign Systems, is zoveel mogelijk rekening gehouden met belangrijke aspecten als toegankelijkheid, uniformiteit / herkenbaarheid en leesbaarheid.

Digitale routewijzer
De digitale routewijzer is te vinden via www.routewijzerflevoziekenhuis.nl. Patiënten en bezoekers van het ziekenhuis kunnen via deze webapplicatie zelf de route naar hun afspraak opzoeken en bekijken. Ze hoeven alleen maar het begin- en eindpunt in te toetsen en de applicatie geeft automatisch de juiste route weer. De routewijzer is ook makkelijk te gebruiken op een smartphone, tablet of laptop