Nieuwe afrit naar Almere Haven op de A6

Foto: rijkswaterstaat

De huidige afrit op de A6 naar Almere Haven (4) maakt vanaf zondagochtend 17 december plaats voor een nieuwe afrit. De nieuwe afrit ligt vanuit Amsterdam gezien een paar honderd meter naar voren, waardoor de afrit voortaan alleen nog bereikbaar is via de parallelbaan van de A6. Dit betekent dat weggebruikers met bestemming afslag Almere Haven (4) al ter hoogte van de Hollandse Brug rechts aan moeten houden.

De huidige afrit Almere Haven ligt op de plek waar straks de verbrede A6 komt te liggen en een nieuw viaduct met daarop het huidige busstation ’t Oor. Om ruimte te maken voor de bouw van dit viaduct en de aanleg van de nieuwe rijstroken, wordt de huidige afrit zo’n 600 meter verlegd. De weggebruiker komt via de nieuwe afrit uit op dezelfde locatie als de huidige, bij de kruising met de Noorderdreef en de Oorweg.

De komende dagen rondt aannemer Parkway6 de laatste werkzaamheden af voor de openstelling van de nieuwe afrit. Zo worden er nog asfalteerwerkzaamheden uitgevoerd en belijning aangebracht. De planning van deze werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer er winters weer op komst is wordt het werk uitgesteld en gaat de nieuwe afrit nog niet open.

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Het project A6 maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. De weg wordt over een lengte van ruim 13 kilometer verbreed naar vier rijstroken per rijrichting en voorziet door middel van zonnepanelen in zijn eigen energiebehoefte. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Het werk aan de A6 is klaar voordat de Floriade in 2022 van start gaat.