Moordenaar Polderweg opnieuw moordlustig

Foto: Nemo/cc-by-cc0

In 2007 werd Almere opgeschrikt door een afschuwelijke moord. De Jihadist Jamshid P sneed de keel van zijn 42-jarige huurster door.  Nu is hij in Engeland opgedoken en is daar met een klauwhamer twee poltieagenten te lijf gegaan. De verbijstering is groot, kan een moordenaar zo makkelijk in een ander land opduiken en weer toeslaan.

Jamshid P had zijn huurster eerst opgesloten in een kamer voor hij tot zijn afschuwelijke daad kwam. De politie had hem snel te pakken en ontdekte bij huiszoeking schokkende onthoofdingsfilmpjes van de Taliban. Blijkbaar hadden die hem geinspireerd tot de moord.

Volgens het OM had hij ook geprobeerde de Chinese te onthoofden. Er werd bij de man geen psychische aandoening vastgesteld. Hij werd veroordeeld tot 12 jaar maar mocht al veel eerder weer de maatschappij in. Het is nog onbekend wanneer hij naar engeland is verhuisd.

Britse parementsleden willen nu meer controle op veroordeelde moordenaars en verkrachters. Men is bang dat die nu nog heel makkelijk kunnen reizen tussen de verschillene EU- landen. Volgens een politicus van UKIP ( anti open grenzen partij) hoeven EU landen elkaar niet op de hoogte te stellen van zware veroordelingen, en hierdoor kunnen volgens hem dit soort gevaarlijke criminelen vrij reizen.   t