Meerdere volwassenen laten gewond kind aan lot over

Foto: Valerie Tilburg

Oma Maria Spoelsma uit Almere is zwaar teleurgesteld in het gedrag van verschillende volwassene. Ze lieten haar kleinzoon op straat aan zijn lot over

Gisteren aan het eind vd middag vroeg mijn 6 jarige kleinzoon aan mijn dochter of hij heel even mocht buiten spelen. Mijn dochter twijfelde want hij is nog redelijk jong en ze kon niet mee omdat ze eten kookte voor haar gezin, de twee jongere kindjes moesten eten en naar bed. Maar ze had medelijden en bedacht zich dat je n joch v 6 niet altijd maar binnen kunt houden. Even een uurtje dan, pappa komt je halen als we gaan eten.
Kleinzoon is op het hek achter het voetbalveldje geklommen bij de Speelhaven om even met een bal te kunnen spelen, blijven haken en rechtstandig naar beneden gevallen, op zijn hoofd.
Meerdere volwassenen hebben het zien gebeuren, maar niemand heeft hem geholpen. Hij heeft hard gehuild, maar niemand kwam naar hem toe. Hij is uiteindelijk zelf naar huis gelopen, terwijl zijn linkeroog onmiddellijk volledig dichtzat van een enorme zwelling. Hij was versuft en had erg veel pijn.
Gisterenavond, vannacht en vandaag heeft hij in het Flevoziekenhuis doorgebracht. Hij bleek een schedelbreuk te hebben.
Beste buurtgenoten, laten we aub attent blijven en de helpende hand uitsteken naar anderen, zeker de zwakkeren in de maatschappij. Een zwaargewond kind van 6 gewoon op straat laten liggen, vervult ons hart met verdriet. Hoe kan dat nou gebeuren?