”Meer mensen doen vrijwilligerswerk sinds corona”

Foto: Pixabay

In de rubriek ‘Werk in de buurt’ dit keer aandacht voor diverse vrijwilligersvacatures bij de VMCA. En wat blijkt: volgens de VMCA doen steeds meer Almeerders vrijwilligerswerk sinds corona. Als je nog geen vrijwilligerswerk doet: misschien zijn de jobs hieronder interessant voor jou.

Maatje gezocht (55+)

“Voor een 80-jarige dame in Muziekwijk zijn we op zoek naar een behulpzaam maatje”, meldt de VMCA. “Mevrouw zou graag naar buiten gaan in de rolstoel en heeft soms wat hulp nodig bij hand en spandiensten in huis. Mevrouw rookt en heeft er geen bezwaar tegen als de vrijwilliger ook rookt”.

Bekijk de volledige vacature op de website van de VMCA.

Maatje gezocht voor heer van 88

De VMCA is ook nog op zoek naar een maatje voor een heer van 88 jaar. “Voor een 88-jarige heer in Almere Haven zoek ik een maatje die hem met regelmaat wil bezoeken”, schrijft een medewerker van de VMCA. “Lijkt het jou leuk om iets voor een ander te betekenen, heb je affiniteit met ouderen en heb je het in je om iemand een paar uur per week gezelschap te houden, of samen naar buiten te gaan? Dan is dit een leuke inzet voor jou”.

Honden, fietsen en spelletjes

Houd jij van spelletjes, fietsen, honden, modelbouw en/of diamond painting? Dan is dit vast een leuke vrijwilligersbaan voor jou: “Voor een 62-jarige man met de nodige gezondheidsproblemen ben ik op zoek naar een leuke vent (50+) die tijd en zin heeft om samen plezier te maken”, aldus een medewerkster van de VMCA.

Andere jobs

Benieuwd naar meer vrijwilligersvacatures? Neem eens een kijkje bij de VMCA.

Meer vrijwilligers

De VMCA kreeg er naar eigen zeggen in de eerste coronagolf ongeveer 200 nieuwe vrijwilligers bij. “Iedereen wilde toen helpen en zijn schouders eronder zetten. Ja, dat is echt super”, zegt een glimmende coördinator Tineke Post tegen een verslaggever van de regionale omroep. “In het begin was het zelfs lastig om al die nieuwe vrijwilligers een klus te geven. Door de corona-uitbraak lijkt het wel of mensen zich ineens herinneren dat je anderen kan helpen”.