Mandy : In Shock om Begonia ‘s

Foto: mandy van nobelen

Een paar dagen voordat ik onlangs 50 zou worden, hoorde ik op de radio iets voorbij komen over omroep Max. En ineens dacht ik: “Fuck, nog een paar dagen en dan hoor ik bij die club….!!”

 

Ja, dit realiserende bedacht ik dat ik in maart ook op de 50+ Partij zou kunnen stemmen. Als  insider, zeg maar. En tegelijkertijd voel ik me helemaal niet oud. Oké, ervaren, wijs….ja dat. En vooral eigenwijs, al heeft dat laatste volgens mij niets met (leef)tijd te maken.

 Toch ontkom ik er niet aan dat ik een dagje ouder word, en mijn lichaam me heel ‘voorzichtig’ laat weten dat het niet meer is wat het was. Kreun. Heb bijvoorbeeld nog net geen herdershond nodig, maar zonder mijn varifocus ben ik niets. En weet je, soms moet ik er ook gewoon maar om lachen, al vergaat het me lachen me soms ook, zoals laatst…….

 

Kijk om achter de geraniums te gaan zitten, heb ik geen tijd voor en wil ik niet, want ik wil nog van alles. Zoals laatst bij de Livera, wilde ik een sexy lingeriesetje. Nou geloof me, dan is het nog een hele kunst om niet als een iets te strak met de hand opgemaakte varkensrollade uit de strijd te komen. Want zo’n slappe buik met tijgerprint moet je toch ergens laten.  Maar goed, ik heb gaandeweg de jaren geaccepteerd dat het leven nu eenmaal hard is van tijd tot tijd en dat je soms concessies moet maken. Zo ook daar in dat pashokje, en dan kom ik toch met een aardig paars en rode setje uit de strijd. De strijd met mijzelf, vooral ….. want de verkoopster gaat dapper en geduldig door met setjes die me wel staan. 😉

 

Maar eigenlijk geniet ik vooral van het feit dat ik een dagje ouder ben, en nog meer dagjes ouder word. Als ik me gekdans op de Ouwe Lullen Disco bijvoorbeeld. Ja, ik voel me heerlijk in dat iets te slappe lijf en vooral als ik die mooie momenten met anderen deel en hen kan laten meegenieten,

realiseer ik me dat het alleen daar om gaat.

 

Mandy van Nobelen © 2017

Inspirator, trainer, coach en schrijver

www.liefdevreugdevrijheid.nl