Liefhebbers van oldtimers genieten in Almere

Foto: Almere Centrum

Liefhebbers van oldtimers halen hun hart op tijdens de Midland Classic Show met de mooiste klassieke auto’s. Dit jaar worden de pleinen in het centrum ingedeeld op land. Zo is er een Italiaans plein met klassieke Italiaanse auto’s in de Schutterstraat, een Amerikaans plein met Amerikaanse auto’s op het Forum en een Frans plein met Franse auto´s op de Grote Markt. Het Stadshuisplein staat in het teken van Duitse en Engelse auto´s.

Naast de klassieke auto´s worden de landenpleinen aangekleed in de sfeer van het land en staan er marktkramen met producten uit de betreffende landen. De nadruk ligt dit jaar nog meer dan anders op gemotoriseerde voertuigen. Zo laat de Stichting tot Behoud Oude Technieken op de Stadhuispromenade oude tractoren en klassieke landbouwwerk- en voertuigen zien. Op De Diagonaal bij de Hema staan klassieke motoren en het Restaurantplein Belfort wordt omgedoopt tot Formule 1-plein. Op het Stationsplein staan zowel klassieke als moderne auto´s met een groot ´wow´effect en allemaal meer dan 400 pk. Ook een bezoekje aan de kermis op de Esplanade behoort tot de mogelijkheden en alle winkels, restaurants en cafés zijn open.

Datum: zondag 24 september 2017
Tijd: 12:00 – 17:00 uur
Locatie: Almere Centrum

Wat en waar?
Stationsplein: Expositie en fotomoment met supercars, PK’s in de polder: klassieke en moderne supercars > 400 PK
Stadhuisplein – Stadhuispromenade: Big band muziek, Engelse en Duitse klassieke auto’s, klassieke landbouwwerktuigen, een stoomtrein, Slotcar Racing team Almere met een mobiele baan en een professionele schoenpoetser
De Diagonaal: Motor Vereniging Almere met klassieke motorfietsen en Italiaanse klassiekers, en Amerikaanse klassieke auto’s.
Schutterstraat: Klassieke Italiaanse auto’s
Restaurantplein Belfort: Replica Formule 1 auto van Max Verstappen en racesimulatoren
Korte Promenade: Streekmarkt
Grote Markt: Klassieke Franse auto’s
Forum: Klassieke Amerikaanse auto’s en entertainment
Esplanade: Kermis