Lekkere hapjes, speciale bieren en goede wijnen op de Rabobank Havenkom Proeverij

Foto: Almere City Marketing

Er valt weer genoeg te proeven op het Rabobank Almere Haven Festival. Drie dagen lang, van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september, presenteren restaurants uit Almere Haven hun lekkerste hapjes op de Rabobank Havenkom Proeverij. Ook zijn er speciaal gebrouwen biertjes en goede wijnen op de Havenkom Proeverij. Dit onderdeel is te vinden op een prachtige locatie tussen Sasa Lounge en Restaurant Bij Brons, compleet met een groot terras met uitzicht over de haven. Op de Markt is er voor het eerst dit jaar een tweedaags Wijnfestival.

Het Wijnfestival met nostalgische wijntrucks op de Markt is nieuw dit jaar. Op zaterdag en zondag september staan er wijntrucks en kramen met wijnen uit Europa, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië. De wijn wordt per glas verkocht en kan gedronken worden op het gemeenschappelijke terras, compleet met bistrozitjes, parasols en tenten, wat zorgt voor een Frans sfeertje. Naast de nostalgische wijntrucks is er ook een foodtruck met heerlijke hapjes en een koffietruck met de lekkerste espresso’s en cappuccino’s.

Op de Rabobank Havenkom Proeverij kan het publiek op een leuke en lekkere manier kennismaken met de Almeerse kaart. De deelnemende restaurants bieden voor € 6,00 per bordje een heerlijke selectie van hun mooiste gerechten aan. Dit jaar doen Brasserie Bakboord, Brasserie Julia, Strandbrasserie De Jutter, Tapas en Japans restaurant Sasa Lounge, Aziatisch restaurant Treasure, El Mundo Almere, Brava Casa Ristorante, Grand Café De Havenkom, Het Indisch Veerhuys, Restaurant Bij Brons, Grieks restaurant Olympia en Dayspa Wellness Thermen la Mer mee aan de Havenkom Proeverij.

Ook zijn er bierbrouwers uit het hele land aanwezig om hun speciale zelf gebrouwen bieren te schenken. De brouwers staan bij de Havenkom Proeverij, tussen Sasa Lounge en Restaurant Bij Brons. De Bierproeverij heeft een eigen proefpaviljoen met uitkijk over de havenkom en een eigen muziekpodium met een gevarieerd muziekprogramma. Vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur treden Mits & Del Prado op, met Nederlandstalige/Engelstalige covers in een eigentijds jasje en van 22.00 tot 24.00 uur Matt Blue (soul, funk en pop). Op zaterdag van 17.00 tot 18.00 uur en van 22.00 tot 24.00 uur is er een optreden van Freak Out met dance classics en zondag vanaf 12.00 uur zijn er optredens van shantykoren.

Meer info: www.almerehavenfestival.nl