Komt nieuwe Miss World uit Almere

De 23-jarige Almeerse Shadee Acton heeft een plekje in de internationale Miss World Nederland finale weten te bemachtigen. Voor haar is uiterlijke schoonheid een geschenk, maar daar draait het volgens Shadee niet alleen om.

‘Een miss heeft een doel voor ogen, is hiernaast intelligent, maatschappelijk betrokken en is vooral zichzelf’. Na de aanmeldingsprocedure werd Shadee Acton op 30 April ontvangen op de casting door organisatrice Katia Maes. Op deze lange en zenuwslopende dag werden alle genodigde missen in spé onderworpen aan een persoonlijke sollicitatie. Shadee was aan het einde van de dag één van de zestien gelukkige finalisten en met trots begon zij aan het traject naar de finale toe.

Omdat een miss een krachtige vrouw is met hart voor haar omgeving, zet ook zij zich naar de finale toe in voor een goed doel. Zo zal zij een maatschappelijke dienst verlenen in Almere voor mensen met een psychiatrische diagnose en (tijdelijke) psychosociale problemen. Ook gaat haar hart en aandacht uit naar een maatschappelijk probleem omtrent de onrechtvaardigheid die plaatsvindt bij een Filipijnse stam. ‘Een betere wereld begint bij jezelf, maar sommige mensen hebben niet de juiste middelen om een langdurend probleem zelfstandig op te lossen’.

Naast het feit dat zij geniet van de periode als Miss World finaliste zet zij zich dus ook in voor een ander. Met haar creatieve Bachelor achtergrond in Interior, Design & styling denkt zij zich te kunnen onderscheiden van de rest. ‘Een oog voor detail helpt mij om inhoudelijke kwaliteit te leveren’. De weg naar de finale toe omvat verschillende workshops, trainingen, fotoshoots en maatschappelijke opdrachten. Shadee Acton beschrijft dit traject als een ‘drukke, maar leerzame periode met een leuke en ambitieuze groep meiden’.

De finale in Nederland vindt plaats op 10 juni in De koning Events in Amsterdam, waarbij de winnares in december Nederland in China zal vertegenwoordigen.

Foto: © Miss World Nederland 2018