Komend weekend weer veel ergernis voor automobilist

Foto: dick pronk

Rijkswaterstaat werkt van vrijdagavond 12 mei 21.00 uur tot maandagochtend 15 mei 05.00 uur aan knooppunt Diemen. De A1 is richting Amsterdam afgesloten tussen afrit 3 Muiden/Weesp en afrit 2 Diemen/IJburg. Verkeer wordt hier omgeleid via de A9, A2 en A10. De verbindingsweg van de A1 naar de A9 is gewoon bereikbaar, maar heeft beperkte capaciteit. De extra reistijd kan hierdoor oplopen tot wel 30 minuten. In het knooppunt zelf is de verbinding van de A9 (Gaasperdammerweg) naar de A1 richting Amsterdam en Diemen afgesloten. Verkeer wordt hier omgeleid via de A2/S112 en A10. Verkeer uit het oosten van het land met bestemming Schiphol wordt geadviseerd via Utrecht te reizen (A28, A2).

Rijkwaterstaat legt de knooppunten Diemen en Muiderberg versneld aan. Beide knooppunten zullen voor de zomer 2017 klaar zijn in plaats van voor de kerst 2017, waardoor de doorstroming op de A1 en A6 sneller gaat verbeteren. Voor het zover is, moet er nog veel werk worden verzet aan beide knooppunten, met flink wat hinder voor weggebruikers tot gevolg.

Veel automoblisten blijven dit weekend maar in Almere. Hannah Elsthout: ,Met de auto wordt het wederom niets want bij werkzaamheden krijg je altijd lange wachttijden. Ik baal ervan.’ Joke van Thiel denkt er hetzelfde over.  ,De kinderen komen dit weekend maar na mij toe. Hopelijk willen ze al dat fileleed ondergaan. Wat een gezeur toch.’