Kantoorgebouw Het Alnovum verkocht

Foto: gemeente Almere

De koopovereenkomst voor kantoorgebouw Het Alnovum is getekend. Een goede reden voor wethouder Mark Pol en ondernemer Pieter Bosma van Seminarie BV om te proosten.

Mark Pol, wethouder vastgoed: “Ondanks de lastige markt voor kantoorpanden heb ik altijd vertrouwen gehad in de mogelijkheden van Het Alnovum. De locatie in het zakencentrum heeft een dynamische omgeving met goede faciliteiten op kleine afstand van Amsterdam. We zijn verheugd dat Het Alnovum nu een hotel wordt. Dat is een mooie aanwinst voor de stad. Ook is de verkoop goed voor onze eigen vastgoedportefeuille. Dit is het laatste grote pand dat we wilden verkopen en dat is gelukt. Eerder dit jaar hebben we al laten zien met de Aardbei dat transformatie van kantoren zin heeft en ik hoop dat meer eigenaren van vastgoed ons voorbeeld volgen.”

Kantoorgebouw Het Alnovum is verkocht aan vastgoedontwikkelaar Seminarie BV. Het markante gebouw in het zakencentrum van Almere is eigendom van de gemeente Almere en staat al langere tijd leeg. Seminarie BV uit Bavel heeft Het Alnovum gekocht en gaat het gebouw transformeren tot een eigentijds kantoorconcept met viersterrenhotel. Het gebouw bestaat uit twee delen die ook wel de zwarte en de witte toren worden genoemd. De witte toren blijft een kantoorfunctie houden en de zwarte toren wordt omgebouwd tot een hotel.