Kabinet trekt opnieuw extra geld uit voor onderwijs

Foto: Pixabay

Het kabinet trekt nog eens 3 miljoen euro uit om leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs van een tablet of laptop te voorzien zodat zij thuis onderwijs op afstand kunnen volgen. Dat meldt de Rijksoverheid. Het geld helpt volgens het Rijk om onderwijsachterstanden verder tegen te gaan.

Tweedeling

Eerder waarschuwde NIDA Almere meerdere malen voor een tweedeling in het Almeerse onderwijs. Niet iedereen heeft namelijk de mogelijkheid over bijvoorbeeld een laptop om goed te kunnen leren en studeren op afstand. De partij opende daarom een meldpunt voor kwetsbare kinderen.

De partij vraagt al langere tijd aandacht voor schoolgaande kinderen en jongeren uit arme gezinnen die niet de beschikking hebben over de nodige digitale hulpmiddelen om optimaal te kunnen meedoen aan onderwijs op afstand tijdens de coronacrisis.

Onderwijsachterstanden

De zorgen bij NIDA Almere lijken terecht te zijn. “Ondanks alle inspanningen van scholen en het kabinet blijken de onderwijsachterstanden de afgelopen maanden groter te zijn geworden en zijn bestaande verschillen tussen leerlingen uitvergroot, blijkt uit onderzoeken”, zo meldt de Rijksoverheid. Dat gaat minister Arie Slob van onderwijs aan het hart: “Alle leerlingen moeten in de klas én thuis goed onderwijs kunnen blijven volgen, hoe lang de coronacrisis ook duurt”.