Jeugdeducatiefonds certificeert 200ste school

Foto: Jeugdeducatiefonds

Vanaf vrijdag 11 december mag basisschool Het Spectrum in Almere zich gecertificeerd partner van het Jeugdeducatiefonds noemen. De school kan voortaan rekenen op financiële ondersteuning voor kinderen die opgroeien vanuit een achterstand.

Basisschool Het Spectrum

Doordat de gemeente dit ondersteunt, wordt de samenwerking in Almere uitgebreid tot vijf scholen. Voor het Jeugdeducatiefonds is dit een mijlpaal, want Het Spectrum wordt de 200e school waar het fonds actief is. Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten.

Van groot belang

”Het creëren van gelijke kansen voor ieder kind is van groot belang”, zegt Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds. “Armoede kan ertoe leiden dat er stress en zorgen in een gezin zijn, dat er weinig aandacht voor school is. Armoede leidt vaak tot een lagere vervolgopleiding dan wat het kind eigenlijk aan kan. Het Jeugdeducatiefonds wil een bijdrage leveren aan een samenleving waarin álle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken, óók de kinderen die opgroeien in achterstandssituaties”.

Er is in het hele land veel aandacht voor kansengelijkheid in het onderwijs en dat is terecht vindt Hans Spekman: “De nood is enorm. Wij zijn dan ook heel blij dat we met Het Spectrum de 200ste partnerschool mogen verwelkomen. De juf of meester weet als geen ander wat nodig is. Samen gaan we proberen de wereld van de leerlingen nog een beetje mooier te maken”.

Blij

”Wij zijn enorm blij met de certificering bij het Jeugdeducatiefonds”, vertelt schoolleider Bart Kuipers. “Dankzij dit fonds kunnen we extra middelen inzetten om de onderwijskansen van onze leerlingen te vergroten. Dat we de 200ste school zijn is de kers op de taart”.

Het Jeugdeducatiefonds wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de ABN AMRO, Stichting Kinderpostzegels, particuliere giften en de Klasgenoten van het fonds.

Aanvraag

Aanvragen voor het fonds lopen via de basisschool, omdat daar bekend is wat de talenten en intellectuele mogelijkheden van de kinderen zijn. Waar geldgebrek een belemmering is in de ontwikkeling, kan de school een beroep doen op het Jeugdeducatiefonds. Dat is goed voor het kind en goed voor de samenleving.