Inwoners Almere verkiesbaar voor PVV

Foto: almere gemeente

Geert Wilders is natuurlijk lijsttrekker. Het is opvallend dat de nummers twee en drie allebei vrouw zijn. De huidige Tweede kamerleden komen op een kamerlid na waarschijnlijk allemaal weer terug na de verkiezingen. De PVV doet het goed in de peilingen en staat op 36 zetels.

Raymond de Roon is de hoogst genoteerde Almeerder en staat op plek 13. Chris Jansen staat op nummer 23 en zit momenteel in de Provinciale Staten en in de Almeerse raadsfractie. Het is nog niet bekend of hij deze functies laat vallen als hij in de kamer gekozen wordt.  Jansen staat bij vriend en vijand bekend als een hardwerkend en deskundig politicus.

Toon van Dijk staat op plek 26. Hij is al enige jaren de fractievoorzitter van de PVV in de Almeerse gemeenteraad. Van Dijk kan nog geen reactie geven om aan te geven wat hij met zijn huidige functie gaat doen als hij wordt gekozen. Het is niet zo dat een kamerlid geen functie in de gemeenteraad meer mag hebben. Olaf Buitelaar staat op plek 38 van de kandidatenlijst en is raadslid in Almere.  Gezien de peilingen is het mogelijk dat ook hij na 15 maart wordt benoemd tot kamerlid.