Intocht van Sinterklaas in Almere Haven en Centrum

Foto: almere omroep stichting

Vol verwachting klopten de vele kinderhartjes zaterdag toen zij massaal met hun ouders stonden te wachten op Sinterklaas en zijn pieten. De dag waar vele kinderen naar uit hadden gekeken was eindelijk aangebroken. Sinterklaas en zijn pieten brachten zaterdag een bezoek aan Almere Haven en Almere Centrum. Sint en zijn pieten werden onder luid gezang ontvangen.

Langs de havenkom in Almere Haven stonden de kinderen met spanning op de boot te wachten. Rond half 12 arriveerde de boot. Bij aankomst in Almere Haven werden Sinterklaas en zijn pieten welkom geheten door burgemeester Franc Weerwind. Ook werd de sleutel van de stad door de burgemeester uitgereikt aan Sinterklaas. Daarna trok Sint met zijn pieten door Almere Haven en werden er handjes geschud. Ook werden de kinderen weer flink verwend met pepernoten.

Om half drie startte de Sintparade in Almere Centrum. Sinterklaas en zijn pieten werden ook hier juichend door vele kinderen onthaald en van harte welkom geheten door wethouder Mark Pol. Na een kort podiumprogramma stapte de Sint in de kindertrein voor de Sintparade.

Op zaterdag 25 november brengt Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek aan Almere Buiten.